ua en ru

У Рівненській області заарештували депутата міськради за підозрою в корупції

У Рівненській області заарештували депутата міськради за підозрою в корупції Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Депутату обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливою заставою в 140 тис. гривень

У Рівненській області заарештували депутата міської ради за підозрою в корупційному злочині. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"За клопотанням, погодженим з процесуальним прокурором, постановою Рівненського міського суду депутата однієї із міських рад обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 140 тис гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, до посередника у скоєному злочині судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Так, неправомірну діяльність депутата викрила та припинила прокуратура у співпраці з Головним управлінням Нацполіції в Рівненській області та Управлінням захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

Наголошується, що підозрюваний, який є керівником формування з охорони громадського порядку, а також його заступник вимагали щомісячну данину з підприємця за неперешкоджання його господарської діяльності.

Після передачі 3 серпня 2017 року громадянином чергової суми коштів у 9 тис. гривень керівнику та заступнику громадського формування, останні були затримані і їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст.368-3 (одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди, повторно, за попередньою змовою групою осіб, пов'язаної з вимаганням), яке проводить слідче управління Головного управління Національної поліції у Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітнику одного з відділів прокуратури Донецької області повідомили про підозру у пособництві в отриманні хабара.