ua en ru

У Рівненській обл. в ході конфлікту з міліцією поранений здобувач бурштину

У Рівненській обл. в ході конфлікту з міліцією поранений здобувач бурштину Фото: на Рівненщині міліція припинила незаконний видобуток бурштину

Міліція припинила незаконний видобуток бурштину і затримала чотирьох осіб

У селі Катеринівка Рівненської області вчора, 26 жовтня, стався конфлікт між міліцією та здобувачами бурштину, в ході якого вогнепальне поранення отримала одна людина. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС в Рівненській області.

"Вчора, 26 жовтня, з вогнепальним пораненням лівого надпліччя до центральної районної лікарні близько 17 годин потрапив 43-річний житель с. Катеринівка Сарненського району. Куля пройшла наскрізь, але пошкодила плечове сплетіння", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що близько 10:00 працівник лісгоспу повідомив у міліцію про те, що біля села Катеринівка зібрався натовп майже двохсот людей, які лопатами незаконно видобували бурштин-сирець

Слідчо-оперативна група виїхала на місце події. В лісі вже збирався натовп. З обласного центру виїхали майже півсотні спецназівців, більше сотні працівників Сарненського і сусідніх райвідділів міліції та наряди ДАІ. Надавали допомогу правоохоронцям і майже 30 працівників лісової охорони та члени місцевого громадського формування. На вечір поблизу с. Катеринівка зібралося більше 2,5 тис. жителів з навколишніх сіл на майже півтисячі автомобілях.

Під час охорони громадського порядку біля одного з видобувачів правоохоронці виявили металеву телескопічну трубку і ніж, схожий на мисливський. За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, а металеву трубку і ніж вилучили та направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Правоохоронці, які прибули на місце, припинили незаконний видобуток каменю. Жителі найближчих населених пунктів розійшлися, а за даним фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України. Відкрили кримінальне провадження та за опір працівникам правоохоронного органу, яким погрожували майже 250 розлючених старателів, озброєних сокирами і лопатами.

У Рівненській обл. в ході конфлікту з міліцією поранений здобувач бурштину

Фото: у Рівненській обл. стався конфлікт між міліцією та здобувачами бурштину

Були затримані і доставлені в райвідділ міліції чотири людини, які займалися незаконним видобутком бурштину, та вилучено знаряддя, з допомогою якого добували каміння. За всіма фактами відкрито кримінальні провадження і ведуться досудові розслідування.

Нагадаємо, у Рівненській області у місцевого жителя вилучили 70 кг бурштину.