ua en ru

На Рівненській АЕС відключили третій енергоблок

На Рівненській АЕС відключили третій енергоблок Ілюстративне фото (rnpp.rv.ua)

Третій енергоблок був відключений на плановий ремонт

Рівненська атомна електростанція (РАЕС) вимкнула від мережі третій енергоблок через виведення у плановий ремонт. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу РАЕС.

На РАЕС повідомили, що блок був виключений у суботу, 25 травня, о 08:14 згідно з узгодженою заявкою через несправність у системі продувки першого контуру.

"Енергоблок зупинено з подальшим виведенням у середній планово-попереджувальний ремонт тривалістю 113 діб, до 14 вересня 2019 року", - повідомили на Рівненській АЕС.

Також вони повідомили, що станом на 08:30 25 травня у роботі знаходиться три енергоблоки із сумарним навантаженням у 1810 МВт, а за минулу добу енергоблоками станції було вироблено 66, 3 млн кВт на год електроенергії.

"Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм", - додали на АЕС.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 30 квітня, після пожежі на Рівненській атомній електростанції (РАЕС) до мережі був підключений третій енергоблок. Енергоблок був увімкнений у мережу після з'ясування та усунення причин його відключення, яке сталося 29 квітня під час пожежі через пошкодження трансформатору.