ua en ru

"Роттердам+" щомиті наповнює кишені Ахметова і його партнера на Банковій, - нардеп

"Роттердам+" щомиті наповнює кишені Ахметова і його партнера на Банковій, - нардеп Фото: Сергій Лещенко (facebook.com leshchenko.ukraine)

На думку Лещенка, побоюватись ревашну потрібно вже зараз

"Роттердам+" щомиті наповнює кишені Ріната Ахметова і його партнера на Банковій. Про це у своїй колонці під назвою "Схема відкату" на сайті "Новое время" написав народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко.

Зокрема, нардеп написав, що напередодні президентських виборів у країні "нас лякають реваншем". Але побоюватися його потрібно вже зараз, оскільки "повзуча контрреволюція щодня відвойовує свої позиції", переконаний Лещенко.

Реванш, за словам нардепа, це коли Геннадій Кернес виходить сухим із води, реванш - це напади на активістів, зокрема на Катерину Гандзюк і Олега Михайлика, ситуація навколо антикорупційного прокурора Назара Холодницького, "приватна армія" Арсена Авакова та інше.

Також, на думку Лещенка, реванш — це коли сім'я Юрія Бойка стає власником Київгазу, а справу "вишок Бойка" вішають на колишнього голову правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна, який втік до Москви.

Лещенко вважає реваншем ситуацію, коли перший заступник голови СБУ Павло Демчина уникає відповідальності у справі НАБУ, прикрившись районним судом Рівненської області.

Крім того, Лещенко звернув увагу на формулу "Роттердам+", яка, за його словами, регулярно наповнює кишені Ріната Ахметова і його партнера на Банковій.

"Реванш — це коли Роттердам+ щомиті наповнює кишені Ріната Ахметова і його партнера на Банковій. Реванш — це коли Центренерго не можуть приватизувати вже чотири роки, але і не призначають туди повноцінного керівника, тому що тимчасовим правителем легше командувати", - написав нардеп.

Нагадаємо, як писали "Наші гроші", міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик пропонує Кабміну в обхід АМКУ віддати Ахметову 4 мільярда через пріоритет газового вугілля. Згідно з інформацією журналістів, Кабінет міністрів планує зробити пріоритетним включення в роботу блоків теплових електростанцій, що працюють на видобутому в Україні вугіллі, без врахування цінової конкуренції на ринку.