ua en ru

Зростання ВВП України в 2013 р. складе 1%, - UniCredit Group

Прогнозоване зростання ВВП в Україні в 2013 р. складе 1%, а рівень проблемної заборгованості в портфелях банків знизиться з 33% до 30%. При цьому, український банківський ринок все ще буде серед самих низькодохідних для банків через високе співвідношення рівня резервів до активів. Про це сьогодні повідомив глава департаменту стратегічного аналізу італійської групи UniCredit по Центральній і Східній Європі Ауреліо Маккарі під час презентації прогнозу розвитку фінансового сектора в 2013 р. італійської групи.

«При цьому ми очікуємо досить швидкого відновлення ринку на тлі загального пожвавлення кредитної активності в Європі і завдяки діям фінансової влади України, які змогли забезпечити 1,2% зростання кредитів не дивлячись на складні економічні умови», - сказав Маккарі.

За словами глави бізнесу UniCredit по Центральній і Східній Європі Джанні Папа, ключовим викликом для українських, як і більшості інших банків в регіоні буде робота по заміщенню зовнішнього фондування внутрішніми ресурсами, що є наслідками заборон на кредитування у валюті бізнесу та приватних клієнтів у багатьох країнах ЦСЄ.

Читайте також: ВВП України в 2013 р. може вирости на 3%, - експерт