ua en ru

На зростання інфляції вплинула підвищення комунальних тарифів, - МЕРТ

На зростання інфляції вплинула підвищення комунальних тарифів, - МЕРТ Фото: у МЕРТ дали прогноз по інфляції на кінець року (колаж РБК-Україна)

До кінця року інфляція може скласти 13,4%

На думку Міністерства економічного розвитку і торгівлі, скасування держрегулювання цін на товари не зробила істотного впливу на зростання інфляції в Україні, на відміну від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це на підсумковій прес-конференції повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не бачимо в інфляційних процесах істотного впливу скасування цінового регулювання Ціни на товари, де є регулювання, ростуть швидше, ніж ті, де таке регулювання відсутнє. У зростанні інфляції бачимо складову підвищення комунальних послуг", - повідомив він.

У свою чергу, заступник міністра Михайло Титарчук розповів про прогнози МЕРТ щодо рівня інфляції до кінця 2017 року.

"З приводу інфляції, то за 11 місяців поточного року вона була на рівні 12,5%. Однак очікувана інфляція до кінця року становить 13,4%", - розповів він.

"Також є від'ємне сальдо торговельного балансу, але порівняно з минулим роком, воно менше", - додала Наталія Микольська, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України.

При цьому вона констатувала збільшення товарообігу України на 14% за 10 місяців.

Нагадаємо, раніше в Нацбанку розповіли про ризики, які можуть стримати зниження інфляції в 2018 році.