ua en ru

У Росію повернулися 20 депортованих фанів із Євро-2016

У Росію повернулися 20 депортованих фанів із Євро-2016 Фото: російські фанати у Франції

Літак прибув із Ніцци до аеропорту Шереметьєво

Російські футбольні вболівальники, вислані з Франції з чемпіонату Європи з футболу (Євро-2016) за участь у заворушеннях, повернулися до Москви. Літак, на борту якого перебувало 20 представників Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОВ), прибув із Ніцци до аеропорту Шереметьєво, передає ВВС Україна.

Зазначено, що минулого вівторка під Марселем співробітники французьких правоохоронних органів затримали автобус із 43 громадянами Росії. Усіх їх тимчасово помістили під варту.

У четвер суд Марселя оголосив вирок, згідно з яким троє чоловіків у віці від 28 до 33 років - Микола Морозов, Олексій Єрун і Сергій Горбачов - отримали тюремні терміни з обов'язковим відбуванням покарання. Крім того, їм буде на два роки заборонено в'їзд на територію Франції.


При цьому французька влада ухвалила рішення видворити за межі країни 20 осіб із числа затриманих, вважаючи, що серед них є, як повідомлялося, "жорстокі і добре підготовлені хулігани".

Як відомо, на початку чемпіонату Європи з футболу у Франції вже сталося кілька серйозних сутичок уболівальників за участю росіян, англійців, французів, турків і громадян інших країн.

Нагадаємо, футбольні фанати з РФ, повертаючись із Євро-2016 із Франції 16 червня, напали на іспанських туристів у Кельні (Німеччина).