ua en ru

Росію необхідно притягнути до відповідальності за ситуацію в Україні, - Пенс

Росію необхідно притягнути до відповідальності за ситуацію в Україні, - Пенс Фото: Майкл Пенс виступив на Мюнхенській конференції-2017

Пенс виступив на Мюнхенській конференції-2017

Росію необхідно притягнути до відповідальності за ситуацію в Україні. Про це в ході виступу на Мюнхенській конференції-2017 заявив віце-президент США Майкл Пенс, повідомляється на сторінці конференції у Twitter.

"Що стосується України, то ми повинні залучити Росію до відповідальності", - сказав він.

Також Пенс зазначив, що РФ повинна поважати мінські угоди і від неї необхідно вимагати деескалації конфлікту на Донбасі.

"США будуть продовжувати наполягати на необхідності залучення Росії до відповідальності, навіть коли ми шукаємо нового зіткнення, яке, як вважає президент (Дональд Трамп, - ред.) можна знайти", - заявив Пенс.

Крім того, прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко, який разом з главою держави також знаходиться на Мюнхенській конференції-2017, повідомив, що Пенс відзначив необхідність виконання мінських домовленостей Росією.

"Пенс по Україні: Росія повинна виконувати мінські домовленості і сприяти деескалації", - цитує Цеголко Пенса.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході виступу на Мюнхенській конференції-2017 Пенс заявив про непохитну підтримку НАТО з боку США.