ua en ru

У російському МЗС пояснили причини видворення польського історика

У російському МЗС пояснили причини видворення польського історика Фото: Марія Захарова (mid.ru)

Раніше влада Польщі вислала з країни російського історика

Польський історик Генрік Глембоцький був висланий з Росії у відповідь на висилку російського історика з Польщі "за абсурдними звинуваченнями". Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає видання "Meduza".

"Заходи, прийняті щодо Глембоцького, є відповіддю на цей недружній акт", - заявила Захарова.

У той же час Захарова не назвала імені висланого російського історика. Як припускає видання, йдеться про професора Новосибірського державного технічного університету Дмитра Карнаухова.

Офіційний представник МЗС РФ додала, що Глембоцького офіційно повідомили про небажаність його перебування в Росії 24 листопада. Захарова також повідомила, що він покинув російську територію 25 листопада.

Нагадаємо, в неділю, 26 листопада, ФСБ затримала польського історика Генріха Глембоцкого в Москві і вислала його з Росії. 2 і 23 листопада історик провів відкриті лекції в головному офісі петербурзького відділення "Меморіалу" та Польському інституті в Санкт-Петербурзі, після чого попрямував до Москви.

Зазначимо, міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав ворожим актом видворення Російською Федерацією польського історика.