ua en ru

З полону бойовиків звільнено двох українців, - Порошенко

З полону бойовиків звільнено двох українців, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Їм буде надано необхідну медичну допомогу

Українці Володимир Жемчугов і Юрій Супрун звільнені з полону. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"Володимир Жемчугов і Юрій Супрун звільнені з полону! Їм буде надано необхідну медичну допомогу", - написав Порошенко.

ПП: Володимир Жемчугов і Юрій Супрун звільнені з полону! Їм буде надано необхідну медичну допомогу. Ми продовжимо боротьбу за звільнення усіх українців.

Опубліковано Петром Порошенком 17 вересня 2016 р.
українця звільнено з полону бойовиківзвільнення заручниківз полону бойовиків звільнено двох українців

Фото: з полону бойовиків звільнено двох українців

Відзначимо, "Міністерство державної безпеки ЛНР" ще в 2015 році затримало 45-річного жителя міста Красний Луч (Луганська область) Володимира Жемчугова, який позбувся кінцівок рук і зору. Його звинуватили в підриві залізничного полотна в районі Лутугине і електроопори в Хрящуватому.

Співробітник моніторингової місії ООН, громадянин України Юрій Супрун був затриманий бойовиками ДНР в окупованому Донецьку в квітні. В "Міністерстві державної безпеки ДНР" заявили, що Супрун є полковником Служби безпеки України і підозрюється в причетності "до проведення розвідувально-диверсійної діяльності".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора президент України Петро Порошенко анонсував повернення в суботу полоненого Володимира Жемчугова.