ua en ru

Російського опозиціонера Навального доставили в суд Москви

Російського опозиціонера Навального доставили в суд Москви Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Навальному загрожує до 30 діб арешту

Російського опозиціонера Олексія Навального доставили в Симоновський районний суд Москви (Російська Федерація). Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив адвокат Навального Вадим Кобзєв.

"Олексія Навального доставили в Симоновський суд", - написав він.

Адвокат також повідомив, що Навальному інкримінується ст. 20.2 ч. 8 КоАП РФ, йому загрожує до 30 діб адміністративного арешту.

Зазначимо, згідно стаття 20.2. Кодексу про адміністративні правопорушення РФ Навальному інкримінується порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування. Відповідно до частини 8 - "Повторне вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частинами 1 - 6.1 цієї статті, якщо ця дія не містить кримінально караного діяння".

Як повідомляється, порушення зазначеної статті, відповідно до закону РФ, тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від 150 тисяч до 300 тисяч рублів або обов'язкові роботи на строк від 40 до 200 годин, або адміністративний арешт на строк до 30 діб; на посадових осіб - від № 200 тисяч до 600 тисяч рублів; на юридичних осіб - від 500 тисяч до 1 мільйона рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перед початком антикорупційної акції в Москві Навального затримали в під'їзді власного будинку.