ua en ru

Російське лобі в ЄП створює негативну атмосферу в питанні безвиза для України, - Зеркаль

Російське лобі в ЄП створює негативну атмосферу в питанні безвиза для України, - Зеркаль Фото: Олена Зеркаль

Підготовка до голосування за лібералізацію візового режиму відбувається в плановому порядку

Російське лобі усіма можливими засобами намагається створити негативну атмосферу навколо близьких перспектив запровадження безвізового режиму для України. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в Facebook.

Зеркаль відзначає, що в українських ЗМІ широко розповсюджується новина про те, що найменша політична група Європарламенту "Європа свободи та прямої демократії", яку очолює британський євроскептик Найджел Фарадж, внесла законодавчу пропозицію щодо ненадання Україні безвізового режиму.

"Пропаганда та негативні новини розповсюджуються швидко, але це не зашкодить процесу ухвалення Європейським Парламентом довгоочікуваного рішення, незважаючи на те, що так зване "російське лобі" усіма можливими засобами намагається створити негативну атмосферу навколо близьких перспектив запровадження безвізового режиму для України", - відзначила заступник міністра.

Також вона повідомила про зустріч з доповідачем Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ з питання лібералізації візового режиму для України Марією Габріель. Габріель вважає, що процес підготовки до дебатів та голосування за лібералізацію візового режиму відбувається в плановому порядку.

Нагадаємо, в Європарламенті сьогодні пройдуть дебати щодо безвізового режиму для України.