ua en ru

Російське командування заборонило звільняти громадян РФ з підрозділів в ДНР/ЛНР, - розвідка

Російське командування заборонило звільняти громадян РФ з підрозділів в ДНР/ЛНР, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі (YouTube screenshot)

Щодо військових, які хочуть звільнитися і не беруть участь в бойових діях, заводяться кримінальні справи

Командування Збройних Сил Росії заборонило на невизначений термін звільняти військовослужбовців з числа російських громадян, які проходять службу у складі армійських корпусів в Донецьку і Луганську. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Російське командування заборонило звільняти військовослужбовців з числа громадян РФ, які проходять службу у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів.

"Стосовно осіб, які подали рапорти на дострокове звільнення і відмовляються брати участь в бойових діях, передбачається відкриття кримінальних справ і утримання під вартою терміном від 2 місяців і більше (на період проведення розслідування)", - відзначають в розвідці.

Також повідомляється, що російським окупаційним командуванням суттєво знижено вимоги щодо відбору кандидатів на військову службу за станом здоров’я, в тому числі при виявленні у них захворювань, пов’язаних з психічними розладами (схильність до суїциду, ознаки шизофренії і т.д.).

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 13 червня Російське окупаційне...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 13 червня 2017 р.

Нагадаємо, розвідка повідомляє, що російське командування скасувало заходи до Дня Росії в ДНР/ЛНР.