ua en ru

Російське командування нарощує у ЛДНР танкові і протиповітряні сили, - Тимчук

Російське командування нарощує у ЛДНР танкові і протиповітряні сили, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Тимчук не виключає, що російські військові готуються до масштабного наступу

Російське командування нарощує на підконтрольних самопроголошеним Луганській та Донецькій "народним республікам" територіях танкові і протиповітряні сили. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука у Facebook.

За словами Тимчука, в ЛНДР змінюють структуру танкових батальйонів обох окупаційних корпусів, що свідчить про зміцнення "танкового кулака" із загальним збільшенням кількості танків у складі бойових частин до 450 одиниць.

"При цьому екіпажі танків противника посилено проходять обкатку на фронті - з початку цього року ми фіксуємо зростаючу кількість важкої бронетехніки в першій лінії, причому танки діють за різними схемами - парами (застосування найчастіше - "карусель"), також у складі бронегрупп (з легкими ББМ), і поодинці (в основному за схемою "танків, що кочують"). Тобто набираються досвіду в маневреній війні, що можна розцінювати і як підготовку до масштабного наступу, і як продовження ескалації в колишньому форматі, але з більш масштабним застосуванням танків", - зазначив Тимчук.

Крім того, на окупованому Донбасі одночасно спостерігається збільшення засобів протиповітряної оборони з 350 до близько 400 сьогодні для протидії нібито масштабного наступу ЗСУ із застосуванням авіації.

Щодо можливого наступу окупантів на Донбасі За останнім тенденціям в «1-м АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» на дан...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 5 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованому Донбасі у ДТП загинув російський військовий.