ua en ru

Суд засудив російських опозиціонерів Удальцова і Развозжаєва до 4,5 років колонії за організацію масових заворушень

Мосміськсуд засудив координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова до 4 років 6 місяців ув'язнення в колонії загального режиму. Опозиціонера Леоніда Развозжаєва суд засудив до 4,5 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 150 тис. руб. за незаконний перетин кордону. 


Мосміськсуд засудив координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова до 4 років 6 місяців ув'язнення в колонії загального режиму. Опозиціонера Леоніда Развозжаєва суд засудив до 4,5 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 150 тис. руб. за незаконний перетин кордону. Вони визнані винними в організації масових заворушень на Болотній площі 6 травня 2012 року і в підготовці заворушень в регіонах країни, передає кореспондент РБК із залу суду.
За рішенням суду Удальцов, який під час попереднього розслідування та судового процесу перебував під домашнім арештом, узятий під варту в залі суду.
Адвокати засуджених, Дмитро Аграновський і Микола Полозов, ще до закінчення оголошення вироку зробили заяву, що оскаржать це рішення у Верховному суді.
Трійка суддів міського суду під головуванням судді Олександра Замашнюки порахувала провину обвинувачених доведена і підтверджена матеріалами справи, а позицію їх захисту - спробою уникнути кримінальної відповідальності за скоєні діяння.
Згідно з текстом вироку, Удальцов і Развозжаєв на гроші і за замовленням грузинського політика Гіві Таргамадзе організували масові заворушення 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві і готували нові заворушення восени 2012 року.
"Хлопців засудили за те, чого не було, - впевнений політик Борис Нємцов, присутній у залі суду під час оголошення вироку. - На Болотній площі не було ніяких масових заворушень". На його думку, справа носить політичний характер, а вирок винесено без законних підстав.