ua en ru

Російський суд відмовив Навальному у позові проти Путіна

Російський суд відмовив Навальному у позові проти Путіна Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Юристи опозиціонера мають намір оскаржити це рішення

Суд Російської Федерації (РФ) відмовив опозиціонеру Олексію Навальному у позові проти президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Тверський суд Москви відмовив Навальному у позові проти президента РФ",- заявив юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов.

Згідно з інформацією видання, юрист фонду, який очолює Навальний, уточнив, що має намір оскаржити це рішення суду.

Зазначимо, опозиціонер стверджував, що з вересня 2017 року його прихильникам систематично відмовляють у погодженні публічних заходів.

Таким чином, за твердженням Навального, порушувалися його конституційні права, а президент РФ, який згідно з конституцією є гарантом її додержання, ухилявся від виконання своїх обов'язків.

У свою чергу, прес-секретар президента спростовував участь Кремля не видачі дозволів на проведення мітингів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський опозиційний політик Олексій Навальний має намір подати в суд на президента Росії Володимира Путіна.

"Я змушений констатувати, що проведення зустрічей з виборцями у вигляді узгоджених мітингів більше неможливо. Тобто нам тупо не дають дозволів взагалі. Тобто повністю. Зараз нам просто кажуть: не дамо вам провести зустріч і все. Щотижня ми відправляємо близько 200 заявок і скрізь відмови. Абсолютно незаконні", - заявив Навальний.