ua en ru

Російський "Прогрес" згорів над Тихим океаном

Російський "Прогрес" згорів над Тихим океаном Фото: російський "Прогрес"

Результати розслідування аварії корабля будуть подані не пізніше 13 травня

Російський космічний корабель "Прогрес М-27М" сьогодні, 8 травня, близько 5:04 згорів у щільних шарах атмосфери Землі над Тихим океаном. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федерального космічного агентства РФ.

"ТГК "Прогрес М-27М" припинив існування в 5:04 мск 8 травня 2015 року. Вхід в щільні шари атмосфери стався на 160 витку над центральною частиною Тихого океану. Результати розслідування інциденту, пов'язаного з нештатним виведенням ТГК "Прогрес М-27М" будуть представлені не пізніше 13 травня після завершення роботи комісії", - йдеться в повідомленні.

Вранці 28 квітня космічний корабель "Прогрес М-27М", запущений з Байконура з допомогою ракети-носія "Союз 2.1 а", не вийшов на розрахункову орбіту. Продовження контрольованого польоту корабля виявилося неможливим, стиковка з МКС була скасована, Роскосмос прийняв рішення затопити космічний вантажівка. За даними російського відомства, він зійде з орбіти днем 8 травня. У той же час командування повітряно-космічної оборони Північної Америки повідомило, що "Прогрес" припинить існування 9 травня в 20:33 за київським часом.

Раніше повідомлялося, що "Прогрес" може пролетіти над Києвом.