ua en ru

Російський "Прогрес" може пролетіти над Києвом

Російський "Прогрес" може пролетіти над Києвом Фото: російський "Прогрес"

Де саме впадуть уламки "Прогресу" стане відомо тільки після входу корабля в атмосферу Землі

Розрахункова траєкторія польоту російського аварійного космічного корабля "Прогрес М-27М", поступово втрачає висоту, пройде над Києвом. Про це повідомляють російські державні ЗМІ з посиланням на джерело в космічній галузі.

Джерело, що відстежує траєкторію руху корабля, розповів, що траса польоту буде проходити над Парижем (Франція), в районі Кельна (Німеччина) і обходить Краків (Польща), але захопив Київ і Київську область.

Він зазначив, що це не означає, що уламки корабля впадуть в цих місцях. Сказати точно, де саме впадуть уламки вантажівки, можна буде тільки після входу корабля в атмосферу Землі.

Вранці 28 квітня космічний корабель "Прогрес М-27М", запущений з Байконура з допомогою ракети-носія "Союз 2.1 а", не вийшов на розрахункову орбіту. Продовження контрольованого польоту корабля виявилося неможливим, стиковка з МКС була скасована, Роскосмос прийняв рішення затопити космічний вантажівка. За даними російського відомства, він зійде з орбіти днем 8 травня. У той же час командування повітряно-космічної оборони Північної Америки повідомило, що "Прогрес" припинить існування 9 травня в 20:33 за київським часом.

Раніше повідомлялося, що "Прогрес" імовірно впаде в районі тихоокеанського узбережжя США.