ua en ru

КМДА: російський кредитор має намір зупинити роботу київського метрополітену

КМДА: російський кредитор має намір зупинити роботу київського метрополітену Фото: борг КП "Київський метрополітен"

Сума позовних вимог до метрополітену складає майже 1,6 млрд грн

Вимога ТОВ "Укррослізинг", яка належить структурам підконтрольним російському "Внєшекономбанку", стягнути заборгованість з КП "Київський метрополітен", обернеться важкими фінансовими втратами для кивського метрополітену. Про це у своєму Facebook заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ілля Сагайдак.

"Російський кредитор має намір зупинити роботу київського метрополітену... В своїй позовній заяві підприємство вимагає в примусовому порядку стягнути з КП "Київський метрополітен" заборгованість по договору лізингу, розірвати вищевказаний договір та витребувати майно з чужого незаконного володіння. Це означає, що КП "Київський метрополітен" ризикує зазнати важких фінансових втрат, а кияни можуть взагалі отримати колапс", - написав Сагайдак.


Сума позовних вимог ТОВ "Укррослізинг" до КП "Київського метрополітену" складає 1 млрд 959 млн 466 тис. 447,88 грн.

Раніше, у 2009 році Київрада уклала із ТОВ "Укррослізинг" договір на закупівлю 100 вагонів для київського метрополітену. Згідно з домовленістю метрополітен отримав за період з 2010 по 2013 100 вагонів, 25 одиниць виробництва КВБЗ, 33 одиниці "Вагонмаш" та 42 "Метровагонмаш". Проте суму лізингових платежів з 2009 по 2014 роки за вагони повністю так і не виплатили.

Нагадаємо, раніше у КМДА оцінили вартість будівництва метро на Троєщину в 31,5 млрд гривень.