ua en ru

Російський винищувач під час навчань "Козацька воля" пролетів поряд із українськими кораблями

Російський винищувач під час навчань "Козацька воля" пролетів поряд із українськими кораблями Фото: російський винищувач Су-27 (скріншот/facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Російський винищувач Су-27 пролетів біля кораблів ВМС України

Під час стратегічних військових навчань Військово-морських сил (ВМС) України біля кораблів українського флоту пролетів російський винищувач Су-27. Про це повідомили у прес-службі ВМС ЗС України, передає РБК-Україна.

На сторінці ВМС e Facebook також оприлюднили відео, в якому видно, як російський літак досить близько пролітає біля країнських кораблів.

"Проліт російського винищувача Су-27 біля кораблів Військово-морських сил ЗС України під час виконання ними завдань за призначенням у ході стратегічного командно-штабного навчання "Козацька воля - 2018", - йдеться у повідомленні ВМС.

З даними Міноборони України, навчання "Козацька воля" тривають по всій території країни, де кожен із родів військ відпрацьовує різні завдання та вдосконалює злагодженість дій для зміцнення обороноздатності держави.

Нагадаємо, минулого тижня винищувачі НАТО тричі піднімалися по тривозі через російські літаки поблизу кордонів країн Балтії над Балтійським морем.

Зокрема, 25 вересня винищувачі НАТО перехопили два літаки ТУ-160, які прямували з материкової частини РФ в Калінінград. В цей же день літаки НАТО перехопили ще два Ту-160, що летіли з материкової частини Росії в Калінінград і назад. Також 27 вересня літак НАТО був піднятий по тривозі для перехоплення Іл-20, що прямував з Калінінграда на материкову частину Росії.

Раніше, 21 вересня, ВПС Франції і Британії підняли бойові літаки для перехоплення літаків РФ. Винищувачі Франції і Британії були підняті по тривозі з авіабази після того, як два російські бомбардувальники пройшли через міжнародний повітряний простір, який знаходиться під моніторингом партнерів НАТО.