ua en ru

Російський винищувач пролетів в декількох метрах від літака ВМФ США

Російський винищувач пролетів в декількох метрах від літака ВМФ США Фото: СУ-27

СУ-27 пролетів в 6 метрах від патрульного протичовнового літака P-8A Poseidon

Винищувач Російської Федерації СУ-27 пролетів в 20 футах (приблизно 6 метрів) від літака Військово-морського флоту Сполучених Штатів Америки на Чорному морі. Про це повідомляє NBC News.

"9 травня 2017 року російський СУ-27 пролетів приблизно в 20 футах від патрульного протичовнового літака P-8A Poseidon. На той момент американський ВМФ виконував звичайні операції в міжнародному повітряному просторі", - заявила прес-секретар ВМФ США в Європі, капітан Памела Кунце.

За її словами, завдяки професіоналізму пілота США зближення з літаком РФ закінчилося благополучно. Вона також додала, що літаки і кораблі ВМС США регулярно взаємодіють з російськими судами і літаками у міжнародних морях та водах, і більшість взаємодій - безпечні і проходять професійно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві оборони Російської Федерації назвали "плановим" політ російських винищувачів поблизу берегів Аляски (США). Військові літаки США піднімалися на перехоплення російських бомбардувальників поблизу Аляски.