ua en ru

Російський художник Павленский оскаржив свій арешт в ЄСПЛ

Російський художник Павленский оскаржив свій арешт в ЄСПЛ Фото: художник-акціоніст Петро Павленский оскаржив свій арешт в ЄСПЛ

Петро Павленский вважає, що його арешт є надмірним тиском держави

Художник Петро Павленский, обвинувачений у підпалі дверей будівлі ФСБ на Луб'янці (РФ), оскаржив свій арешт у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Про це у вівторок, 5 квітня, повідомляє газета " Комерсант".

У скарзі, що опинилася в розпорядженні видання, вказується, що його арешт є надмірним тиском держави.

"Павленский не повинен нести відповідальність за несхвалення своєю художньою роботи зі сторони співробітників поліції або ФСБ", - зазначено в документі.


Худоник зазначив, що він проводив мистецьку акцію, в ході якої ніхто не постраждав, а також не намагався переховуватися від поліцейських, які його затримували.

Художника, відомого своїми радикальними перформансами, заарештували в ніч на 9 листопада 2015 року. Він скликав журналістів і на їх очах облив бензином одну з дверей будівлі ФСБ на Луб'янці і підпалив її. Акція отримала назву "Загроза".

Нагадаємо, художнику-акціоністу Петру Павленскому 16 листопада пред'явили звинувачення в "вандалізмі за мотивами ідеологічної ненависті".