ua en ru

Російський фондовий ринок завершив день значним зростанням

Торги на російському ринку акцій завершилися більш ніж впевненим зростанням. Початок тижня вийшов "бикуватим" - із самого початку індекси ММВБ і РТС злетіли вгору, що підігрівалося оптимізмом після саміту Євросоюзу. Зростання підтримувалося сприятливим зовнішнім фоном - росли як ціни на сировинних ринках, так і світові фондові індекси, проте російські акції йшли вгору швидше за своїх зарубіжних колег. Закономірним підсумком стало зростання ринку в середньому на 3%, а РТС відновив свій максимум з початку місяця.
За підсумками торгів 24 жовтня 2011 р. індекс ММВБ виріс на 2,47% - до 1482,81 пункту. При цьому індекс РТС подолав відмітку в 1500 пунктів, зупинившись на відмітці 1508,82 пункту (+3,58%). Індекс RTS Standard додав за день 2,34%, перейшовши за 10 тис. пунктів і завершив день на рівні 10053,88 пункту.
"Судячи по тому, що на глобальних ринках переважала позитивна динаміка, гравці закладають майбутні рішення в поточні котирування, при цьому, схоже, інвестори впевнені, що антикризовий план буде переконливим і ефективним", - вважає начальник відділу довірчого управління "Абсолют банку" Іван Фоменко.
Попит сьогодні мали акції нафтогазового і металургійного сектору - так, акції "Роснефті" подорожчали на 4%, "Лукойлу" - на 2%, а "Северсталі" - більш ніж на 7%.
Аналітики ІФК "Метрополь" рекомендують гравцям фондового ринку відкривати довгі позиції, оскільки витоки про план порятунку єврозони в пресу породили на ринках хвилю покупок. "Ми вважаємо, що ринки зможуть "харчуватися" цим оптимізмом аж до середи (26 жовтня), коли відбудеться друга, фінальна зустріч. Кроки, які будуть озвучені після неї, заспокоять ринки, принаймні в середньостроковій перспективі, а далі все залежатиме від розвитку макроекономічної ситуації в цілому", - упевнений директор аналітичного департаменту ІФК "Метрополь" Марк Рубінштейн.
"В найближчий день ринки продовжать рости, що буде обумовлено як фундаментальними чинниками, так і зростанням апетитів до ризикованих інвестицій у зв'язку з позитивними очікуваннями швидкого розв'язання європейської кризи суверенних боргів", - підсумував Фоменко.