ua en ru

Російський етап не включений в календар Кубка світу з біатлону

Російський етап не включений в календар Кубка світу з біатлону Фото: норвезький гірськолижний центр Шушен (twitter.com/IBU_CUP)

Крім того, внесені поправки в антидопінгові правила

Виконком Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) не включив Росію в розклад Кубка світу сезону 2018/19. Про те говориться в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті організації.

За проектом календаря дев'ятий і завершальний етап найпрестижнішого біатлонного змагання повинен був стартувати 25 березня 2018 року в Тюмені. Однак тепер етап в Росії в розкладі не значиться.

Згідно з новим рішенням виконавчої ради IBU, останній етап пройде в норвезькому Осло з 18 по 24 березня 2019 року. Змагання Кубка світу також пройдуть в австрійському Хохфільцені (10-16 грудня), чеському Нове-Место (17-23 грудня), німецьких Обергофі (7-13 січня) і Рупольдінгу (14-20 січня), італійському Антхольці (21-27 січня), канадському Канмор (4 -10 лютого), американському Солджер Холлоу (11-17 лютого).

Крім того, Виконавча рада ухвалила рішення внести поправки в антидопінгові правила і дисциплінарні правила IBU з метою введення більш жорстких санкцій щодо національних федерацій за допінг. Зокрема вводиться скорочення стартових квот для федерацій і більш високі штрафи.

Також наголошується, що IBU на черговому засіданні Виконкому, яке пройде 9-10 грудня в Австрії, обговорить необхідність вжиття заходів щодо Росії у зв'язку з допінговими справами.

Нагадаємо, раніше Міжнародний союз біатлоністів (IBU) офіційно позбавив російську Тюмень права прийняти чемпіонат світу в 2021 році.