ua en ru

Колишній депутат Держдуми РФ дав свідчення ГПУ проти Януковича

Колишній депутат Держдуми РФ дав свідчення ГПУ проти Януковича Фото: колишній російський депутат дав свідчення ГПУ

Денис Вороненков частково підтвердив слідчим свідчення Іллі Пономарьова

Колишній депутат Держдуми Денис Вороненков дав свідчення ГПУ у справі про держзраду біглого екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомляє Коммерсант, посилаючись на свої джерела, близькі до керівництва прокуратури.

Як повідомляється, Вороненков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілля Пономарьов, який отримав влітку 2016 року посвідку на проживання на Україні. Останній розповів слідчим про домовленості, які нібито мали місце, між Януковичем і російським керівництвом.

За словами співрозмовника видання, процес по цій справі може розпочатися в Києві вже в березні, а в лютому в ГПУ планують завершити всі слідчі дії.

Джерело також повідомило, що Денис Вороненков "сам проявив ініціативу, вийшов на генпрокурора України Юрія Луценка і дав свідчення по справі Януковича". Також він не виключив, що за підсумками дачі показань Вороненковым Луценко висунув Януковичу звинувачення у державній зраді, яка полягала в тому, що екс-президент запросив в Україну російські війська.

Як пише видання, Слідчий комітет Росії підозрює Дениса Вороненкова в причетності до організації розкрадання будівлі в центрі Москви і раніше намагався домогтися позбавлення його депутатської недоторканності.

Нагадаємо, по справі Януковича заарештовані дані на серверах найбільших мобільних операторів України.