ua en ru

Російських моряків не пустили на борт "Містраля" у Франції через острах угону, - ЗМІ

Російських моряків не пустили на борт "Містраля" у Франції через острах угону, - ЗМІ

Французька газета Le Figaro з'ясувала, чому в понеділок 17 листопада у французькому Сен-Назері власті Франції відмовилися пустити на борт вертольотоносця "Владивосток" - типу "Містраль" 400 російських моряків. Про це пише "Російська газета".

Виявляється, французи злякалися, що росіяни викрадуть корабель до Росії.

"Боюся, що одного ранку ми прокинемося, а "Владивостока" тут вже не буде, - поділилось із французькими журналістами своїми побоюваннями анонімне джерело. - Ми думаємо про це вже давно. Росіяни - партнери, але краще бути готовими до всього".

Спочатку передача "Владивостока" Росії мала відбутися 14 листопада. Але Париж в останній момент взяв паузу. Оскільки навчання на той час вже закінчилося, російські моряки оповістили французьку сторону про рішення перенести свої речі з навчального судна "Смольний", де вони ночували весь цей час, на "Владивосток", що давно готовий до виходу в море.

Нагадаємо, як повідомлялося вчора, російські моряки піднялися на борт десантного вертольотоносця "Владивосток" класу "Містраль", який знаходиться зараз у французькому порту Сен-Назер.