ua en ru

Російські журналісти, захоплені під Краматорськом, звільнені за посередництвом Кадирова

Захоплені під Краматорськом (Донецька область) двоє журналістів російського телеканалу LifeNеws Олег Сидякін і Марат Сайченко звільнені та доставлені в Грозний (Росія).

Захоплені під Краматорськом (Донецька область) двоє журналістів російського телеканалу LifeNеws Олег Сидякін і Марат Сайченко звільнені та доставлені до Грозного (Росія). Про це у своєму Facebook написав глава Чечні Рамзан Кадиров (на фото).

"Російські журналісти Олег Сидякін і Марат Сайченко на волі! Літак з ними взяв курс з Києва до Грозного! ...Марат і Олег до ранку відпочинуть у Грозному, а завтра з ними в Москві зможуть зустрітися рідні, близькі та колеги", - написав Кадиров.

Останні кілька днів представники Кадирова знаходилися в Києві і вели переговори щодо звільнення знімальної групи LifeNеws. Це ніде не афішувалося в цілях безпеки журналістів. Літак був наданий главою Чечні.

Російські журналісти, захоплені під Краматорськом, звільнені за посередництвом Кадирова

(Фото: Instagram Кадирова)

Нагадаємо, журналісти LifeNews були затримані 18 травня поблизу Краматорська. Українські спецслужби звинуватили їх "у сприянні тероризму". За повідомленням представників РНБО України, у журналістів було знайдено ПЗРК.

Напередодні секретар РНБО Андрій Парубій заявляв, що українські правоохоронні органи продовжують проводити слідчі дії із затриманими журналістами Сайченком і Сидякіним.

Раніше в СБУ повідомили, що російські телевізійники залишаються у статусі затриманих у Києві.