ua en ru

Російські вибори в Україні неможливі навіть у дипустановах РФ, - МЗС

Російські вибори в Україні неможливі навіть у дипустановах РФ, - МЗС Фото: вибори в Держдуму в Україні неможливі ніде

Це суперечить міжнародному праву і є порушенням Росією своїх міжнародних зобов'язань

Міністерство закордонних справ України не вбачає можливим проведення виборів до російської Державної думи у приміщеннях російських дипломатичних представництв у зв'язку з анексією Криму. Про це заявила речник відомства Мар'яна Беца, передає ВВС.

"МЗС України висловило державі-окупанту рішучий протест у зв'язку з наміром провести вибори на тимчасово окупованих територіях, оскільки це суперечить міжнародному праву і є порушенням Росією своїх міжнародних зобов'язань", - зазначила Беца.

За її словами, мова йде про анексований Крим і Севастополь.

"У зв'язку з цим проведення виборів у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ - неможливе", - наголосила речниця МЗС.

Відтак, за її словами, МЗС України звернулося до Москви з вимогою не проводити вибори у Криму та Севастополі, а також уникнути провокацій на територіях посольств і консульств, оскільки це порушує міжнародне право і законодавство України.

Беца пояснила, що згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини, російські диппредставництва повинні поважати законодавство держави перебування і не використовувати його приміщення в цілях, несумісних із функціями представництва, передбачених законодавством та багатосторонніми та двосторонніми міжнародними договорами, учасницею яких є Росія.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко доручив главі МЗС Павлові Клімкіну поінформувати Москву про недопустимість проведення російських виборів на території України. Своєю чергою в РФ повідомили, що вибори відбудуться в російських дипустановах на території України.