ua en ru

Російські війська захопили підрозділ українських морських піхотинців у Феодосії

Військовослужбовці Російської Федерації в ніч з 23 на 24 березня захопили підрозділ українських морських піхотинців у Феодосії.

Військовослужбовці Російської Федерації в ніч із 23 на 24 березня захопили підрозділ українських морських піхотинців у Феодосії. Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи "Інформаційне опір", сьогодні вночі територію підрозділи українських морських піхотинців у Феодосії захопили російські війська... В ніч із 23 на 24 березня окупанти здійснили штурм частини. У штурмі брали участь близько 50 осіб російського спецназу ГРУ ГШ, 200 солдатів, 2 вертольоти і 3 БТР. Велася стрілянина (не на ураження), військові вступили в рукопашний бій. За нашими даними, жертв немає, вогнепальних поранень - теж", - написав він.

За словами Тимчука, українських морських піхотинців до ранку силоміць вивезли з території частини. На даний момент над частиною піднято російський прапор.

"До ранку захоплених українських морпіхів силоміць вивезли з території частини. На даний час над частиною піднято російський прапор. Частина оточена росіянами, в'їзди блоковано БТР", - додав Тимчук.

Особовий склад, який прибуває до частини на ранкову побудову, за словами керівника Центру військово-політичних досліджень, робить спроби прорватися крізь кордон окупантів.

"У будь-якому випадку, наші військові залишаються вірними українській Присязі", - підсумував він.

Російські війська захопили підрозділ українських морських піхотинців у Феодосії

Російські війська захопили підрозділ українських морських піхотинців у Феодосії

Російські війська захопили підрозділ українських морських піхотинців у Феодосії

(Фото: Facebook /Vladislav.Seleznev.94)

Як написав у своєму Facebook глава медіацентру управління Міноборони України у Криму Владислав Селезньов, затримано від 60 до 80 українських морпіхів.

"Від джерел стало відомо: за різними даними, від 60 до 80 українських морпіхів вивезені з території військової частини. Вони затримані. Знаходяться на території Феодосійського порту. Їм погрожують відкриттям кримінальних справ", - повідомив Селезньов.

Вночі на території української частини знаходилася невелика кількість особового складу: посилений підрозділ морпіхів (близько 30 осіб) і чергові підрозділи. Особовий склад у цілому, як наголошується, був готовий вирушати на материк.

Нагадаємо, вчора Міноборони України підтвердило факти затримання трьох українських командирів у Криму.

Додамо, за неофіційною інформацією, війська РФ отримали команду до 25 березня очистити Крим від української армії.