ua en ru

Російські військові з СЦКК покинули територію ДНР

Російські військові з СЦКК покинули територію ДНР Фото: РФ (flickr.com/moscow-live)

Російські військові з СЦКК сьогодні прибудуть у підконтрольне Україні місто Соледар

Російські військові зі Спільного центру з координації та контролю (СЦКК) на Донбасі покинули територію так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело.

"Тільки що російські офіцери в СЦКК покинули територію ДНР", - повідомило джерело.

Як повідомляється, російські військові з СЦКК сьогодні прибудуть до підконтрольного Україні міста Соледар, а завтра вирушать в РФ.

СЦКК - група з контролю за дотриманням мінських угод, до якої входять представники української та російської сторін. Центр почав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області, де наразі і знаходиться штаб-квартира СЦКК. До складу центру входять 128 офіцерів, з яких організовано спільні групи контролю: 8 груп на території, підконтрольній Україні, і 8 на тимчасово окупованій території - по 4 у Луганській та Донецькій областях.

Нагадаємо, сьогодні в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили про виведення російських військових зі складу СЦКК.

Разом з тим, у МЗС України повідомили, що українська сторона СЦКК продовжить свою діяльність у звичайному режимі. Згідно з інформацією прес-служби вітчизняного МЗС, вихід російської сторони з СЦКК розцінюється як чергова провокація, яка істотно підриває мінські домовленості, і показує прагнення зняти з себе будь-яку відповідальність, як сторони конфлікту, за наслідки збройної агресії проти України.