ua en ru

Російські військові несуть небойові втрати на Донбасі, - розвідка

Російські військові несуть небойові втрати на Донбасі, - розвідка Фото: російські військові на Донбасі (прес-служба Міноборони РФ)

Українська розвідка повідомляє про зростання кількості надзвичайних подій у частинах і з'єднаннях російських окупаційних військ

У частинах і з'єднаннях російських окупаційних військ на Донбасі через значне фізичне і психологічне напруження від тривалого перебування на передових позиціях і постійні військові навчання без належного відпочинку, а також з огляду на систематичні випадки знущання з боку командного складу, відбувається зростання кількості надзвичайних подій, в тому числі таких, які призводять до небойових втрат. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Як зазначається, 8 вересня в результаті невпорядкованої стрілянини для "зняття стресу", перебуваючи у стані нервового зриву, військовослужбовець 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ВС РФ Ковальов Олександр Валентинович (17.03.1976 р.н.) застрелив свого "земляка", громадянина Росії Чуріна Івана Васильовича (05.07.1987 р.н., м. Москва).

"Щоб приховати факт надзвичайної події, командування бригади звільнило загиблого заднім числом і наказало повідомити рідним про його самогубство", - йдеться в повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях та навколо України станом на 9 вересня Протягом доби у рамках активної фа...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 9 вересня 2016 р.

Також, за даними української розвідки, в середу 7 вересня за спробу самовільно залишити передові позиції і чинити збройний опір, було поранено військовослужбовця 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ВС РФ громадянина Росії Бєднова Геннадія Петровича (08.01.1988 р.н., м. Вороніж).

"6 вересня ц.р., перебуваючи у стані металкоголього психозу, помстився за систематичні побої і завдав ножових поранень російському офіцеру військовослужбовець 100 окремої мотострілкової бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ВС РФ Осанов Артем Олександрович (21.07.1984 р.н.)", - резюмували в ГУР Міноборони України.

Нагадаємо, як повідомлялося вчора, "власті" ЛНР використовують прослушку телефонів для розширення мережі інформаторів.