ua en ru

Російські спецслужби збирали компромат на Трампа, однак не використали його, - CNN

Російські спецслужби збирали компромат на Трампа, однак не використали його, - CNN Фото: CNN повідомив про можливу наявність у російських спецслужб компромату на Трампа

Інформація про наявність компромату на Трампа була отримана від колишнього співробітника британської розвідки

У секретній частині доповіді, яка була представлена розвідкою США Бараку Обамі і Дональду Трампу, йдеться про те, що у російських спецслужб є компрометуюча інформація на новообраного президента США. Про це повідомляє телеканал CNN, посилаючись на кілька джерел, знайомих з вмістом брифінгів.

Ця інформація була представлена в двухстрорінковому документі, доданому до звіту про "втручання Росії" вибори в США, пояснили джерела.

Як повідомляє телеканал, інформація про наявність компромату на Трампа, була отримана від колишнього співробітника британської розвідки, якого американські спецслужби вважають надійним джерелом. Британський співробітник розвідки, в свою чергу, отримав цю інформацію від російських джерел.

За даними CNN, зараз ФБР перевіряє достовірність цих тверджень.

Співрозмовники телеканалу зазначили, що рішення розвідки включити цю інформацію в доповідь було здійснено з метою показати, що у Росії була "інформація, потенційно небезпечна для обох політичних партій, але вона випустила тільки ту, що заподіяла шкоду Хілларі Клінтон і демократам".

Нагадаємо, у ФБР заявили, що сервери Республіканської партії також піддалися атакам хакерів з РФ.