ua en ru

Сервери Республіканської партії також піддалися атакам хакерів з РФ, - ФБР

Сервери Республіканської партії також піддалися атакам хакерів з РФ, - ФБР Фото: глава ФБР розповів про взломи хакерами з РФ серверів Республіканської партії США

Хакери зламали старі неактивні сервери

Хакери з РФ також атакувала сервери Республіканської партії США, але ці дані не були опубліковані. Про це заявив глава Федерального бюро розслідувань Джеймс Комі на слуханнях у сенаті, повідомляє CNN.

Як повідомив Комі, були зламані старі неактивні сервери, які зараз не використовуються. У той же час, атак на сервери, які пов'язані з кампанією новообраного президента США Дональда Трампа або діючих серверів Національного комітету Республіканської партії, не було зафіксовано.

Джеймс Комі також повідомив, хакери мали можливість викласти у відкритий доступ інформацію, здобуту в ході кібератаки на сервери республіканців, але вони цього не зробили.

У свою чергу, директор національної розвідки США Джеймс Клеппер повідомив, що з високою ймовірністю російські хакери з допомогою атак намагалися виставити в негативному світлі кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Клеппер переконаний, що Росія намагалася вплинути на результат виборів у багатьох країнах світу, зазначає телеканал.

Нагадаємо, у Держдепі пояснили відсутність доказів у доповіді про атаки хакерів з РФ.