ua en ru

Російські ЗМІ зняли постановочні ролики про підрив української артилерією будівель, - розвідка

Російські ЗМІ зняли постановочні ролики про підрив української артилерією будівель, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі (ednist.info)

Телеканал "Росія-1" та інформагентство Life News залучили до зйомок постановочних роликів

Засоби масової інформації Російської Федерації були залучені до постановочних зйомок роликів про порушення Збройними силами України (ЗСУ) мінських домовленостей на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Командуванням окупаційних військ РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей організована робота кореспондентів інформаційних агентств Life News і телеканалу "Росія-1" для підготовки спеціальних пропагандистських репортажів з метою дезінформації суспільства та посилення інформаційно-психологічного впливу на населення регіону", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією розвідки, на передових позиціях підрозділів 1 АК для підготовки провокаційних сюжетів про нібито порушення мінських домовленостей підрозділами ЗСУ зазначені ЗМІ проводили зйомки постановочних відеороликів з залученням особового складу супротивника під виглядом військовослужбовців сил АТО.

"При цьому для переконливості проводилася зйомка на кшталт "знищення української артилерією будівлі" шляхом її підриву саперним підрозділом супротивника", - повідомляє розвідка.

Російські ЗМІ зняли постановочні ролики про підрив української артилерією будівель, - розвідка

Фото: скріншот сторінки Facebook (facebook.com/theDefenceIntelligence.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі заявили про імоврний "наступ" ВСУ напередодні засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську, Білорусь, 7 червня 2017 року.