ua en ru

Російські пранкери розмовляли з міністром енергетики США, видаючи себе за Гройсмана

Російські пранкери розмовляли з міністром енергетики США, видаючи себе за Гройсмана Фото: Рік Перрі (flickr.com-Micael Vadon)

Російські пранкери більше 20 хвилин розмовляли з міністром енергетики США

Російські пранкери більше 20 хвилин розмовляли з міністром енергетики Сполучених Штатів Америки Ріком Перрі, видаючи себе за прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Про це повідомляє Bloomberg.

"Секретар по енергетиці Рік Перрі думав, що він говорить про кібератаки та прориві біопалива з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. На жаль, 22-хвилинний телефонний дзвінок був фактично проведено з російськими жартами", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що росіяни Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров, яких називають "Jerky Boys of Russia", раніше вже провели подібні жарти з американським сенатором Джоном Маккейном і співаком Елтоном Джоном.

Пранкери розмовляли з Перрі минулого тижня, через кілька тижнів після того, як він зустрівся з президентом України Петром Порошенко. Вони розповіли міністру енергетики США про нібито новому біопаливі, виготовленому з спирту і гною і обговорили рішення президента США Дональда Трампа про вихід з "Паризького угоди по клімату". Вони також запитали, чи може Україна отримати угоду про знижку на експорт вугілля з США.

"Може бути. Переговори завжди можливі", - сказав Перрі.

Нагадаємо, раніше пранкер Віталій Седюк, який під час фіналу Євробачення 2017 зняв штани на сцені, публічно попросив вибачення у Джамали.