ua en ru

Російська сторона СЦКК вперше підтвердила обстріли з боку бойовиків ЛНР/ДНР

Російська сторона СЦКК вперше підтвердила обстріли з боку бойовиків ЛНР/ДНР Фото: Росія почала підтверджувати обстріл з боку бойовиків

Російських спостерігачів "дістали" протиправні дії бойовиків

Російська сторона СЦКК (Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін) вперше почала підтверджувати обстріли з боку незаконних збройних формувань окупованих територій Луганської та Донецької областей. Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай, передає прес-центр штабу АТО.

Спостерігачі РФ підтвердили, що вогонь ведеться з забороненого мінськими домовленостями озброєння 152-мм ствольної артилерії, а також 120-мм і 82-мм мінометів.


Як йдеться у повідомленні, можливою причиною зміни ставлення російської сторони до ситуації на Донбасі є те, що бойовики ЛНР/ДНР "дістали" всіх своїми протиправними діями, включаючи спостерігачів російської сторони СЦКК.

Крім цього, українська сторона СЦКК з'ясувала, що ніякого обстрілу з 152-мм гармати 2 серпня 2016 року міста Кадіївки на території ЛНР з боку ВСУ, про який повідомлялося раніше, не було.

Українська сторона СЦКК відзначає, що ситуація на лінії розмежування сторін залишається напруженою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна вимагає від бойовиків на Донбасі звільнити 107 заручників.