ua en ru

Російська компанія "Макфа" придбала Каланчацький комбінат хлібопродуктів

Російська компанія "Макфа" (виробник макаронних виробів Makfa і "Смак") придбала підприємство в Україні. Федеральна антимонопольна служба РФ дозволила основному акціонеру компанії - Валерію Юревич - купити Каланчацький комбінат хлібопродуктів в Херсонській області. Сама угода була укладена ще влітку минулого року, пише видання "Комерсант-Україна".

Юревичу дозволено придбати 76,27% акцій Каланчацького комбінату хлібопродуктів в Херсонській області. У компанії відмовилися коментувати угоду, але один з менеджерів "Макфа" зазначив, що власники "вже давно вивчали можливість придбання виробничих потужностей в СНД". Зараз компанія імпортує свою продукцію в Україну з російського заводу. Ще один менеджер уточнив, що операція вже закрита - комбінат був куплений ще в липні 2012
р.

"Макфа" - один з найбільших в Росії виробників макаронних виробів. Випускає борошно, крупи та макарони під ТМ Makfa, "Смак" і Grand di Pasta. Потужності компанії перевищують 180 тис. т на рік, що становить 20% усього виробництва макаронних виробів у Росії, в тому числі з твердих сортів пшениці - понад 30%.

Каланчацький комбінат хлібопродуктів - дрібний виробник макаронних виробів в Україні. Його виробничі потужності становлять 10 тис. т на рік. Виходячи з фінансових показників комбінату (виручка в 2011 р. - 74 млн грн, чистий прибуток - 246 тис. грн), 100% його акцій можуть бути оцінені в 40-50 млн грн (без урахування боргу), відзначає аналітик Dragon Capital Тамара Левченко .

Основними власниками комбінату були підприємці Ігор і Олександр Петрови. Останній відомий як глава наглядової ради агрохолдингу IMC, обробного 82,7 тис. га землі і спеціалізується на виробництві зернових, кормових, олійних культур, а також молока та м'яса. Джерело в IMC зазначив, що комбінат "з самого початку не вписувався у структуру бізнесу компанії".

Читайте також: Італійська De Cecco купує "Першу макаронну компанію" в РФ за 40 млн євро