ua en ru

Італійська De Cecco купує "Першу макаронну компанію" в РФ за 40 млн євро

Один з найбільших в світі виробників макаронів італійська De Cecco збирається придбати другого за величиною російського гравця "1-шу макаронну компанію" бізнесмена Андрія Ковальова за суму близько 40 млн євро, повідомило Reuters джерело, знайоме з ходом переговорів. "Сторони дійшли згоди в середині червня, угода повинна закритися у вересні після отримання дозволу Федеральної антимонопольної служби РФ (ФАС)", - повідомив він.
ФАС Росії підтвердила, що у неї на розгляді знаходиться клопотання про цю операцію. "Прийнято рішення про продовження його розгляду", - йдеться в письмовій відповіді ФАС на запит Reuters.
Представник De Cecco не підтвердив інформацію про досягнуту домовленість, відзначаючи лише, що з "1-ю макаронною компанією" йде "співпраця з обміну досвідом". За словами джерела, сторони домовилися про угоду за ціною близько 40 млн євро, а консультантом виступає Unicredit. Прес-служба Unicredit поки не прокоментувала Reuters інформацію про угоду.
Покупець отримає всі три заводи компанії - у Смоленську, Санкт-Петербурзі та Москві, проте сума угоди не включає борг, що перевищує 10 млн євро.
При цьому договір передбачає зворотний викуп Ковальовим московської будівлі заводу, так як у продавця є плани будівництва на цьому місці житла, а фабрика буде перебазована, каже співрозмовник.
Нагадаємо, De Cecco, згідно з даними Euromonitor International, за підсумками 2009 р. входить до четвірки лідерів з продажу макаронних виробів в світі з часткою ринку близько 2%. Раніше іноземні гравці не купували в Росії макаронні виробництва. Оборот продажів "1-ї макаронної компанії", найвідомішим брендом якої є макарони "Екстра-М", за підсумками 2010 р. склав близько 2 млрд рублів, повідомив Reuters Ковальов. Компанія є другим за величиною гравцем ринку Росії після компанії "Макфа". За словами Ковальова, його компанія займає 10-15% ринку РФ.