ua en ru

Російська ФСВП спростувала критичний стан Савченко

Федеральна служба виконання покарань Російської Федерації спростувала інформацію про критичний стан голодуючої в московському СІЗО української льотчиці і нардепа Надії Савченко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФСВП.

"У свою чергу повідомляємо, що в даний час стан здоров'я Савченко Н.В. оцінюється як стабільний, задовільний. Протягом всього періоду відмови від прийому їжі вона перебуває під динамічним наглядом медичних працівників, отримує підтримуючу терапію. З метою медичного огляду обвинуваченої проведено 4 лікарських консиліуму з участю лікарів-спеціалістів лікувальних організацій муніципальної та державної систем охорони здоров'я. Основні клініко-лабораторні показники знаходяться в межах норми", - сказано в повідомленні.

Сьогодні член Ради при Президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Олена Масюк звернулася до своїх колег із заявою, в якій стверджувала, що Савченко може померти в найближчі дні із-за проблем з внутрішніми органами.

У той же час, за словами адвоката льотчиці Миколи Полозова, ФСВП так і не надала медичну документацію про стан Савченко.