ua en ru

Російська авіація за три доби завдала ударів по майже 500 об'єктам в Сирії

Російська авіація за три доби завдала ударів по майже 500 об'єктам в Сирії Фото: літаки Повітряно-космічних сил Росії

Всього літаки РФ зробили 169 вильотів

Літаки Повітряно-космічних сил Росії (ПКЗ) за минулі три доби зробила в Сирії 169 вильотів і завдала ударів по 484 об'єктів терористів. Про це повідомив начальник Головного оперативного управління Генерального штабу збройних сил Росії генерал-лейтенант Сергій Рудської, передає "Інтерфакс".

За його словами, що на півночі провінції Латакія сирійська урядова армія за добу звільнила близько 100 кв. км і 28 населених пунктів, у тому числі стратегічно важливий для подальших дій населений пункт Рабія.

Рудської зазначив, що для ураження цілей "Ісламської держави" (ІДІЛ, заборонена в Росії терористична організація) в околицях сирійського міста Дейр-ез-Зор дальні бомбардувальники Ту-22м3 виконали з 22 по 24 січня 18 бойових вильотів з території Росії.

Дальність польоту склала понад 2 тис. км, додав генерал-лейтенант, уточнивши, що всі заплановані цілі були успішно вражені. За словами Рудского, місто Дейр-ез-Зор довгий час знаходиться в облозі терористів.

Нагадаємо, 24 січня Reuters з посиланням на дані базується у Великобританії Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що щонайменше 63 людини загинули під час авіаударів, які були нанесені, імовірно, російською авіацією недалеко від міста Дейр ез-Зор у населеному пункті Хашам на сході Сирії.