ua en ru

Російська авіація нанесла більше 60 ударів на півдні Ідліб

Російська авіація нанесла більше 60 ударів на півдні Ідліб Фото: Ідліб (UNICEF)

Загинули щонайменше 4 людини, серед них жінка і двоє дітей

Російські військові літаки провели найбільш жорстку за останній місяць атаку в сирійській провінції Ідліб. Про це повідомляє агентство AFP посилаючись на правозахисників.

Зазначається, що протягом трьох годин російська авіація нанесла більше 60 ударів на півдні підконтрольної збройній опозиції провінції Ідліб. Внаслідок авіаударів загинуло 4 цивільних, серед яких жінка та двоє дітей.

Повідомляється, що авіаудари вразили підземний госпіталь, завдавши шкоди будівлі та обладнанню. Також атакам піддалися і інші об'єкти.

За даними правозахисників, ціллю ударів були позиції джихадистів та збройної опозиції.

Правозахисники повідомили, що в неділю, 9 вересня, російська та сирійська авіації продовжили інтенсивне бомбардування в провінціях Ідліб та Хама. В атаках беруть участь сирійські вертольоти, які скидають бочкові бомби з вражаючими осколками.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сирійські війсково-повітрянні сили та російська авіація завдали ударів по населених пунктах і позиціях опозиції та противників режиму Башара Асада в провінції Хама та на півночі провінції Ідліб. В результаті ударів загинули 5 мирних жителів, ще 7 жителів отримали поранення.