ua en ru

Російська активістка попросила притулку в Україні через переслідування в РФ

Російська активістка попросила притулку в Україні через переслідування в РФ Фото: прикордонний контроль (прес-центр ДПСУ)

Росіянка повідомила, що є опозиційною активісткою та переслідується в РФ за свої політичні погляди

Сьогодні, 18 листопада 2017 року, в пункті контролю "Київ-пасажирський" громадянка Росії, яка прибула одним із поїздів до української столиці, попросила статус біженки. Причиною цього вона назвала політичне переслідування на території РФ, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

"Під час паспортного контролю росіянка звернулася до співробітників Державної прикордонної служби України з заявою про бажання отримати статус біженки. В ході спілкування росіянка повідомила, що є опозиційною активісткою та переслідується у Росії за свої політичні погляди", - йдеться в повідомленні.

Наразі, за даними відомства, громадянку Росії пропущено через державний кордон та передано співробітникам Державної міграційної служби України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу затримали двох громадян Росії, оголошених у міжнародний розшук за тяжкі злочини.