ua en ru

Росіянину пред'явили звинувачення в організації теракту в Дортмунді

Росіянину пред'явили звинувачення в організації теракту в Дортмунді Фото: суд (Pixabаy)

Вибух стався 11 квітня поряд з автобусом німецького футбольного клубу "Боруссія"

Прокуратура Дортмунд пред'явила офіційні звинувачення росіянину Сергію Ст., який був затриманий за підозрою в організації вибухів на шляху прямування автобуса футбольного клубу "Боруссія". Про це повідомляє ВВС.

Повідомляється, що 28-річного росіянина звинувачують у замаху на вбивство 28 осіб, заподіянні тілесних ушкоджень двом з них, а також незаконне придбання вибухівки.

Повідомляється, що Сергій Ст. був затриманий через 10 днів після нападу. Все це час він залишається під арештом і не визнає провину.

Так, за даними прокуратури, обвинувачений уклав договір опціону на покупку 15 тис. акцій ФК "Боруссія" загальною вартістю 78 тисяч євро, і на початку квітня взяв на це кредит.

За версією слідства, підозрюваний розраховував, що вибух автобуса обвалить курс акцій клубу, які він зможе купити за низькою ціною, а після підйому вартості цінних паперів він зможе з вигодою їх перепродати.

Прокуратура повідомляла, що росіянин замінував паркан біля ділянки дороги, по якій мав проїжджати автобус з футболістам. Крім того, він забронював номер у готелі з видом на ділянку дороги, де сталися вибухи.

Відзначено, щоб підірвати автобус, підозрюваний встановив три вибухові пристрої, начинені вражаючими елементами, уздовж огорожі довжиною 12 метрів.

За інформацією прокуратури, пристрої були розташовані так, щоб вибухова хвиля була спрямована на проїжджає автобус футболістів "Боруссії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 11 квітня поряд з автобусом німецького футбольного клубу "Боруссія" спрацював вибуховий пристрій, коли команда прямувала з готелю на матч чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Про це йдеться в повідомленні на Twitter команди.

В результаті вибуху постраждав футболіст команди - захисник Марк Бартра.

.