ua en ru

Росіянин отримав 2 роки умовно за порушення авторських прав Walt Disney і Universal зі збитком більше 700 тис. руб

Житель Саратова отримав 2 роки умовно за порушення авторських прав Walt Disney і Universal Studios, збиток склав більше 700 тис. руб. Про це передає РБК з посиланням на прес-службу прокуратури Саратовської обл. Російської Федерації.
У лютому ц.р. в місті Петровськ Саратовської області 18-річний молодий чоловік з лотка реалізував покупцеві, в ролі якого виступив співробітник місцевого УВС, два компакт-диски із записами музичних композицій. Після затримання у хлопця було вилучено ще 80 компакт-дисків у форматі DVD із записами аудіовізуальних творів, у тому числі диски із записами повнометражних мультфільмів "Тачки", "Рататуй", "Вольт", правовласником яких є "Уолт Дісней Компані СНД", дочірня компанія The Walt Disney Company. Вилучені також диски із записами повнометражного мультфільму "Роби ноги" і фільмів "Славні хлопці", "Перелом", "Шерлок Холмс" - правовласник Universal Studios Rus. Загальна сума збитку правовласникам, як було встановлено слідством і судом, склала 748 тис. 880 руб.
Суд визнав молодої людини винним за ст.146 Кримінального Кодексу РФ (незаконне використання об'єктів авторського права, контрафактних примірників творів з метою збуту, вчинені в особливо великому розмірі) і засудив його до двох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном 1 рік.