ua en ru

Росіянин звернувся до українських прикордонників з прохання про політичний притулок

Росіянин звернувся до українських прикордонників з прохання про політичний притулок Фото: Держприкордонслужба

Наразі чоловіка направлено до підрозділу міграційної служби

В пункті пропуску "Велика Писарівка" (Сумська область) вчора, 9 травня 2016 року, до представників Держприкордонслужби України звернувся громадянин Російської Федерації, який попросив для себе політичного притулку на території України. Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

"Чоловік прямував в Україну пішки та пред’явив для контролю внутрішній паспорт громадянина Росії. Крім того він відразу заявив, що хоче набути статус біженця у зв’язку із переслідуванням його на території Росії", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, під час фільтраційних заходів, які проводилися спільно зі співробітниками СБУ, було встановлено, що даний громадянин брав активну участь у заходах щодо підтримки України, а саме мітингах та інших політичних заходах. Росіянин повідомив, що за це він неодноразово затримувався співробітниками правоохоронних органів Росії, з боку яких також піддавався фізичному впливу.

Наразі чоловіка направлено до підрозділу міграційної служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні святкових днів на державному кордоні України майже на 40 тисяч осіб збільшився пасажиропотік.