ua en ru

Росіяни вивезли вчора 150 трупів своїх військових з Донбасу, - ІО

Росіяни вивезли вчора 150 трупів своїх військових з Донбасу, - ІО
Росіяни вивезли вчора 150 трупів своїх військових з Донбасу.

Росіяни вивезли вчора 150 трупів своїх військових з Донбасу. Про це повідомив у своєму Facebook керівник громадської групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Зафіксована переправлення з території Донбасу в РФ трупів загиблих російських військовослужбовців. Вивіз трупів було здійснено через пункт пропуску "Червонопартизанськ". Загальна кількість вивезених тіл - порядку 150", - написав Тимчук.

Крім цього, за даними ІС, у так званих Донецької народній республіці та Луганської народній республіці здійснюються спроби реалізації плану Москви по створенню єдиної "Армії Новоросії".

"Окремі бандформування отримують статус "рот" і "батальйонів". Однак процес організації єдиної системи управління зіткнувся з яскраво вираженим небажанням ватажків терористичних груп підкорятися єдиному командуванню", - йдеться в повідомленні.

За даними групи ІС, в північній частині Донецька створений і функціонує єдиний командний пункт артилерії росіян.

У Петровський район Донецька прибувають російські підрозділи. Відзначено прибуття мотострілкових підрозділів Збройних сил РФ на бронетехніці, а також повітряно-десантних підрозділів.

Також Тимчук повідомив, що в район Горлівки, а також в Кіровський та Київський райони Донецька продовжують прибувати російські підрозділи у вигляді мобільних тактичних груп зі складу мотострілкових бригад Південного військового округу РФ, укомплектовані штатної бронетехнікою. Відзначено прибуття близько 5 ротні тактичних груп. Місцеві бойовики відводяться у другий ешелон.

В районі Волновахи російсько-терористичні війська проводять розвідку вогневих позицій українських військ.

У район Оленівки бойовики перекидають бронетехніку. Зафіксовано прибуття близько 20 одиниць бронетехніки.

Через Кам'янобрідський район (Луганськ) зазначено переміщення "конвоїв постачання". Як зазначається, за допомогою даних конвоїв здійснюється постачання артилерійськими боєприпасами підрозділів російсько-терористичних військ, що здійснюють обстріли за позиціями українських військ в районі Щастя та Станиця Луганська.

Зафіксовано також зосередження другий батальйонної тактичної групи російсько-терористичних військ в районі Новоазовська.

Нагадаємо, за даними ІС, бойовики і російські війська з 28 на 29 жовтня порушили перемир'я на Донбасі близько 30 разів.