ua en ru

Росіяни пікетують проти укладення Сенцова і Кольченко

Росіяни пікетують проти укладення Сенцова і Кольченко Пікет на підтримку Сенцова і Кольченко

Укладених підтримали не тільки в Москві, але також і в Сибіру.

Росіяни організовують пікети в підтримку українського режисера Олега Сенцова і активіста-антифашиста Олександра Кольченко, засудженим до великих тюремних термінів. Фото публікують активісти в соцмережах.

"(Співачка - ред.) Тетяна Конькова сьогодні своїм сміливим вчинком, що символізує солідарність із засудженим українським режисером Олегом Сенцовым, біля будівлі Верховного Суду Російської Федерації ("Je suis Сенцов") поодинці", - дякують вчинок співачки активісти.

"Я тут одна. Прийшли 2 поліцейських. Ось і все громадянське суспільство в околицях Верховного Суду. Прийшов третій. Четвертий. Переписують дані паспорта. Прийшов капітан Колесніков. Майже мітинг). P. S. попросили перейти на іншу сторону вулиці, інакше штраф 20 000 грн. Стою навпроти Верховного суду", - прокоментувала сама Конькова в Facebook вжиті правоохоронцями заходи.

Я тут одна. Прийшли 2 поліцейських. Ось і все громадянське суспільство в околицях Верховного Суду. Прийшов третій. Четвер...

Posted by Тетяна Конькова on Tuesday, August 25, 2015

Мешканці Москви Юлія Архипова і Світлана Бурдіна також провели пікети в центрі російської столиці і зазначили, що влада РФ отримають більш солідні терміни, ніж Сенцов і Кольченко.

"Ваші терміни будуть більше", - зазначила Бурдіна в Facebook.

Ваші терміни будуть більше. Проводимо пікети на Арбаті.

Posted by Світлана Бурдіна on Tuesday, August 25, 2015

Крім того поодинокі акції підтримки засуджених пройшли і в Сибіру. Активісти публікують фото пікетів р. в Усть-Кут.

Усть-Кут в підтримку Сенцова.

Posted by Олексій Тупіцин on Wednesday, August 26, 2015

Нагадаємо, Сенцов і Кольченко після оголошення вироку 25 серпня не розгубилися і з посмішкою на вустах заспівали гімн України прямо в залі ростовського суду.