ua en ru

Росіяни вже двічі літали до Ірану для огляду бойових БПЛА, - Білий дім

Росіяни вже двічі літали до Ірану для огляду бойових БПЛА, - Білий дім Фото: радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван (Gett Images)

Російські чиновники відвідували аеродром у центрі Ірану принаймні двічі за останні тижні. З метою оглянути безпілотні літальні апарати, які країна-агресор хоче придбати для використання у війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана, якого цитує AP.

За його словами, згідно з оприлюдненими супутниковими знімками, Іран 8 червня та 15 липня показував російським чиновникам ударні дрони на аеродромі Кашан (відповідні знімки оприлюднив Білий Дім).

Зокрема, мова йде про безпілотники "Шахед-191" та "Шахед-129". Повідомляється, що саме вони були розміщені на аеродромі, де в цей час був літак російської делегації.

Тобто, як стверджує Салліван, російська сторона зацікавлена ​​у придбанні іранських атакуючих БПЛА.

Видання зазначає, що така заява пролунала в Білого Дому якраз напередодні зустрічі президента США Джо Байдена з лідерами країн Перської затоки, а також Єгипту, Йорданії та Іраку на регіональному саміті, під час якого американський лідер має намір об'єднати країни регіону проти Ірану.

Нагадаємо, нещодавно в Білому домі заявили, що Росія звернулася до Ірану з проханням надати їй сотню бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України.

Однак в Ірані відкинули звинувачення американського представника, запевнивши у тому, що Тегеран виступає проти подальшої ескалації бойових дій.

Після чого глава МЗС Дмитро Кулеба провів розмову з іранським колегою Хосейном Аміром Абдоллахяном та заявив, що Росія не повинна отримувати від країн світу жодну військову допомогу для ведення війни проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.