ua en ru

Росіян вибори в США цікавлять більше виборів до Держдуми, - опитування

Росіян вибори в США цікавлять більше виборів до Держдуми, - опитування Фото: вибори в США

57% росіян вважають, що результат президентських виборів в США важливий для Росії

53% росіян стежать за ходом виборчої кампанії в США, причому за три останніх місяці це число збільшилося на 12%. Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦИВГМ), передає Deutsche Welle.

При цьому, згідно з вересневим даними "Левади-центру", вибори президента США цікавлять росіян більше, ніж вибори до російської Держдуми. Останні цікавили лише 46% респондентів.

Відзначається, що 57% російських громадян вважають, що результат президентських виборів в США важливий для Росії. 35% впевнені, що національним інтересам Росії більше відповідає перемога Дональда Трампа, і тільки 6% вважають, що РФ більш вигідна перемога Хілларі Клінтон.

Підкреслимо, що в той же час більшість росіян не вірять, що перемога Трампа призведе до поліпшення відносин між Росією і США. Відлиги в міждержавних відносинах після перемоги Трампа очікують лише 29% учасників опитування. І тільки 4% опитаних вважають, що відносини покращаться після перемоги Клінтон. 45%, навпаки, вважають, що перемога Клінтон призведе до подальшого погіршення відносин.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що оскаржить підсумки виборів, якщо програє.