ua en ru

Путін заявив про тотальне стеження з боку США

Путін заявив про тотальне стеження з боку США Фото: Володимир Путін просить не створювати з РФ "образ ворога"

Глава РФ заявив, що загроза хакерських атак із боку США не відповідає нормам міжнародного спілкування

Для президента Росії Володимира Путіна не стала новиною інформація про те, що офіційні органи США "за всіма підглядають і підслуховують". Про це він заявив журналістам 16 жовтня, передає ТАСС.

"Але що він (віце-президент США Джо Байден) такого нового сказав? А ми що, хіба не знаємо, що офіційні органи Сполучених Штатів за всіма підглядають і всіх підслуховують", - відповів питанням на питання журналістів Путін.

Він підкреслив, що загроза хакерських атак із боку США не відповідають нормам міжнародного спілкування.

"Єдина новизна в тому, що вперше на такому високому рівні Сполучені Штати визнають те, що вони цим займаються і до певної міри загрожують, що, звичайно, не відповідає нормам міжнародного спілкування. Мабуть, нервують", - припустив глава РФ.

Путін також заявив, що створення Вашингтоном із Росії образу ворога - спроба влади США відвернути увагу від внутрішніх проблем.

"Проблем багато (у США), в цих умовах багато хто вдається до напрацьованої системи відволікання уваги виборця зі своїх власних проблем. У цьому випадку, на мою думку, ми це і спостерігаємо", - переконаний він.

На думку російського президента, відвернути увагу від внутрішніх проблем можна, створивши образ ворога, "об'єднати націю в боротьбі з цим ворогом".

"Образ ворога у вигляді Ірану й іранської ядерної загрози не дуже був ефективним, у випадку з Росією це цікавіше", - сказав Путін.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Джо Байден пригрозив Росії "відчутними наслідками" за кібератаки на американські державні структури.